top of page

Om oss

Byttesentralen ble satt igang  av Kløfta Husmorlag (senere Kløfta Kvinne og Familielag) for mange år siden. Og blir arrangert to ganger i året.

I april 2008 ble Byttesentralen registrert som egen non-profit organsisasjon. Våren 2016 ble det besluttet å gi stafettpinnen videre. Fra april 2016 tok Kløfta Idrettslag over Byttesentralen og vil drifte den som en fast dugnad. Inntekten, dvs 40% av salgssummen går til Kløfta IL.

 

Vi har hatt et løpende samarbeid med Lions, som har tatt med seg uavhentet klær/utstyr til barnehjem i Estland. Vår 2022 var siste gang Lions hentet.

Vi i Byttesentralen takker for et langt og godt samarbeid!

Veldedig formål

 

Er dere en organisasjon som trenger bidrag?

Vi er stadig på utkikk etter organisasjoner, feks Mødrehjem og Røde Kors, som har behov for klær/utstyr til trengende. Bøker, spill og annet på norsk - noen organisasjoner som trenger? Ta kontakt med oss hvis du vet om en aktuell organisasjon.

GRENLANDSAKSJONEN FOR ROMANIA

Fra høst 2022 tar Grenlandsaksjonen over stafettpinnen etter Lions. De startet som en spontanaksjon i 1989 og hjelper fortsatt trengende i Romania. Under krigen har Grenlandsaksjonen hatt mye bistand og hjelp til Ukrainske flyktninger.

Grenlandsaksjonen for Romania har møtt motstand mot sine hjelpesendinger fra toll-etaten, og får ikke lenger lov til å sende hjelpesendinger. 

Inntil dette er avklart, kan de dessverre ikke ta imot det som blir til overs etter Byttesentralen!

Du kan lese mer om Grenlandsaksjonen her: https://grenlandsaksjonen.no/ eller søke dem opp på Facebook.

LIONS


Vårt samarbeider med Lions, som henter tøy og utstyr som blir igjen etter Byttesentralen, ble avsluttet våren 2022.  

Høsten 2021 ble overskuddet av tøy, leker og utstyr Byttesentralen ga til Lions levert til trengende i Latvia.

Les mer om deres siste tur her.

Les også om Lions på deres: Hjemmeside - Lions Kløfta

bottom of page